ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au demarat lucrările de întreținere periodică pe drumurile publice naționale

16:00 | 17.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Î.S ”Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a anunţat astăzi că a demarat lucrările de întreținere periodică a mai multor drumurilor publice, printre care Chișinău – Bender – Tiraspol, Florești – Anenii Noi, Delacău – Bulboaca ș.a., transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, lucrările de întreținere periodică vor consta în nivelarea prin frezare a stratului de uzură existent și așternerea unui strat nou de mixturi asfaltice, reparația sectoarelor de drum cu fundația cedată, curățirea și amenajarea sistemelor de evacuare a apelor pluviale, cât și amenajarea zonelor adiacente drumului.

Pentru aceasta, pe 15 martie 2023 au fost semnate patru contracte de executare a lucrărilor de întreținere periodică, în sumă de 225,7 mln de lei (11,3 mln de euro), bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

În conformitate cu prevederile contractuale, lucrările urmează a fi finalizate până în data de 15 mai curent, cu respectarea actelor normative în vigoare privind calitatea lucrărilor și a siguranței rutiere.

Foto: ASD

img23002186

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!