ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat concursul de lectură „Bătălia cărților”

17:16 | 17.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a lansat astăzi Concursul de lectură „Bătălia cărților”, ediția a IX-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, România, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Harjevschi, directorul instituției, a menționat că scopul concursului este de a promova lectura și literatura artistică ca un factor important în educația adolescenților, de a dezvolta arta oratoriei. Concursul este destinat pentru trei categorii de vârstă: 11-12 ani; 13-15 ani și 16-18 ani. Perioada de desfășurare este martie-octombrie 2023. Titlurile de carte propuse participanților au fost selectate de către un juriu format din bibliotecari, scriitori, critici literari, profesori universitari, respectând criteriile regulamentului concursului dat.

Potrivit sursei citate, regulile de participare la Concurs prevăd următoarele: participanții trebuie să citească cele șapte cărți din lista oferită, să completeze fișa de lectură pe parcursul perioadei desfășurării concursului, iar participanții finaliști, care vor primi punctajul maxim pentru completarea fișelor de lectură, vor participa în Marea Finală și vor prezenta public pledoaria „Convinge-mă să citesc!”. Pentru a susține argumentat cartea preferată din lista recomandată și a-și exprima opinia concurenții vor răspunde la întrebările adresate de juriu.

”Participanții, care vor prezenta cele mai frumoase şi argumentate pledoarii despre eroul preferat și vor răspunde cel mai bine și argumentat la întrebări, vor deveni Cititorii anului. Toți participanții vor vota și aprecia cele mai bune cărți. Astfel, concurenții vor alege Cartea Anului 2023. Finaliştilor li se vor acorda premii băneşti, seturi de cărţi și diplome cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău și a partenerilor. De asemenea, juriul va acorda premii la următoarele categorii: cititorul exeget, cititorul erudit, cititorul fidel, cititorul proactiv, cititorul creativ, cititorul performant, cititorul entuziast, cititorul orator, cititorul implicat, cititorul dialogal și mențiuni”, a mai spus Mariana Harjevschi.

img23002189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!