ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe străzi din orașul ucrainean Bolgrad vor fi redenumite în cinstea soldaților căzuți în război

17:32 | 17.03.2023 Categorie: Externe

Kiev, 17 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 11 străzi din municipiul Bolgrad, Ucraina, vor fi redenumite în cinstea soldaților, originari din această localitate, uciși în războiul dus de Rusia împotriva statului vecin, transmite BTA, citată de MOLDPRES.

Decizia a fost adoptată de consiliul orășenesc pentru a perpetua memoria soldaților din municipiul Bolgrad, căzuți în război.

Șase dintre soldații uciși au rădăcini bulgare. Șase străzi vor fi redenumite în Bolgrad, trei în satele bulgare din apropiere Zaliznichnoye și Vladicheni și una în satul Oksamitnoye.

Străzile vor fi redenumite în cinstea soldaților: Alexandr Kalov, Serghei Bakhchedzhi, Maxim Medinsky, Igor Hinyov, Ruslan Prusov, Viktor Otserklevich, Iuri Bondarenko, Ruslan Dunev, Konstantin Karagyoz, Viktor Kozhurin și Serghei Manulov.

Foto: BTA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!