ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a fost promovată în Germania şi Austria ca o destinație turistică sustenabilă și emergentă

13:55 | 20.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova devine o destinație turistică din ce în ce mai cunoscută la nivel mondial, aliniindu-se la principiile de sustenabilitate, digitalizare și reziliență, promovate de către Organizația Mondială a Turismului. Asta după ce, în luna curentă, delegația ţării noastre a participat la două expoziții de importanță internațională pentru industria turismului: ITB Berlin (7-9 martie) și Ferien Messe Wien (16-19 martie), transmite MOLDPRES. 

Pe durata expozițiilor, reprezentanții sectorului privat ai industriei turismului, Ministerului Culturii și Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM)  au prezentat cu succes rutele și atracțiile turistice ale țării noastre, oferind vizitatorilor posibilitatea de a efectua tururi virtuale, de a degusta Vinul Moldovei și de a se familiariza cu tradițiile și cultura națională. În cadrul expozițiilor au fost stabilite un șir de contacte noi de afaceri și desfășurate convorbiri cu companii străine de profil, care s-au arătat interesate de țara noastră ca destinație turistică.

”Pentru prima dată după trei ani de pauză, Moldova revine cu stand de țară la expoziții turistice internaţionale. Cu o participare activă a operatorilor din turism, delegația din anul acesta a promovat activ țara noastră ca o destinație ce poate oferi experiențe inedite de cultură, îmbinate cu elemente enogastronomice, tradiții autentice, istorie, itinerare de drumeții pe căi nedescoperite - elemente curioase pentru turiștii străini”, a estimat Sergiu Prodan, ministru al Culturii.

Programul evenimentului de la Berlin a inclus prezentarea proiectului transfrontalier “HERIPRENEURSHIP” și a traseului cultural care pune accentul de bază pe patrimoniul intangibil UNESCO ”Tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţei în România şi Republica Moldova”. 

În cadrul Ferien Messe de la Viena, R. Moldova a fost reprezentată de şase operatori turistici. Vizitatorii standului s-au familiarizat cu oferta actualizată privind costul pachetelor turistice în Moldova pentru acest sezon și au obținut informații despre Agenda de Evenimente cultural-turistice 2023, forumurile de afaceri, date de contact în vederea obţinerii unor oferte în viitor etc. Totodată au fost promovate portalurile naționale turistice www.moldova.travel și www.360.moldova.travel și aplicația nou-lansată Smart Guide, acestea fiind prima sursă de informare a persoanelor care aleg să viziteze țara noastră. 

”Tot mai mulți turiști sunt în căutare de surse informaționale veridice și actualizate, din acest motiv continuăm să îmbunătățim conținutul disponibil pe site-ul de țară. Momentan, acesta este una din resursele de bază consultate de către vizitatori, deoarece conține informație despre destinațiile turistice, dar și  informație actuală despre situația geopolitică”, a explicat Elena Stepanov, director executiv ANTRIM.

Prezența Moldovei cu stand la Berlin și Viena a fost organizată de către Ministerul Culturii și ANTRIM, cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală din Moldova finanțat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Moldova.

Foto: ANTRIM

img23002225

img23002225

img23002225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!