ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi implementat un nou Program privind prevenirea și combaterea violenței față de femei

15:37 | 20.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi implementat un nou Program național privind prevenirea și combaterea violenței față de femei și a violenței în familie. Astăzi, pe Platforma Femeilor Deputate au fost organizate audieri publice la acest subiect, comunică MOLDPRES.

Noul program va include acțiuni care vizează angajamentele asumate în contextul implementării Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Documentul a fost ratificat de Parlament în anul 2021.

La audierile publice au mai participat reprezentanți ai Guvernului, ai societății civile și parteneri de dezvoltare, iar discuțiile s-au axat pe acțiunile necesare, menite să combată și să prevină violența împotriva femeilor.

Programul național privind prevenirea și combaterea violenței față de femei și a violenței în familie pentru anii 2023-2027 urmează să fie aprobat în perioada următoare de Executiv.

Foto: Parlament

img23002235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!