ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Anenii Noi va fi construit un HUB de turism sportiv

11:48 | 21.03.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Specialiştii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au evaluat ieri șantierul unde au loc lucrările de construcție în cadrul proiectului regional „Anenii Noi-HUB Național de turism sportiv" şi au constatat că acesta derulează conform normelor, transmite MOLDPRES.

„În prezent, se efectuează  lucrările de construcție a clădirii ce va fi Centru de pregătire a loturilor olimpice naționale de triatlon, ciclism, motocross și Caiac-Canoe, Academie pentru copii, punct de închiriere/reparație echipament și vânzare a produselor locale”, indică ADR Centru.

Autoritățile locale își propun să dezvolte zona prin amenajarea parcărilor asfaltate, lacului pentru natație și a plajei adiacente, construcția căsuțelor pentru turiști, deschiderea centrelor de informare pentru potențiali vizitatori.

Proiectul este implementat de ADR Centru și susținut financiar cu peste 24 milioane de lei (1,2 mln de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), la care se adaugă cofinanțarea Primăriei orașului Anenii Noi în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

Foto: ADR Centru

img23002258

img23002258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!