ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE va avea loc la Bruxelles

09:27 | 22.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE) se va desfășura joi, 23 martie, la Parlamentul European, comunică MOLDPRES.

Din delegația de la Chișinău fac parte copreședintele CPA RM-UE, Mihail Popșoi, și deputații Olesea Stamate și Ina Coșeru.

Printre subiectele ce vor fi abordate la reuniune figurează procesul de integrare europeană a țării noastre, progresele înregistrate și situația geopolitică din R. Moldova. Un alt subiect de pe agenda reuniunii se referă la consolidarea democrației și a statului de drept în Moldova, reforma justiției și lupta împotriva corupției. În contextul celor discutate, vor fi adoptate mai multe recomandări și o declarație comună.

Astăzi, copreședinții CPA RM-UE, Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, vor susține o conferință de presă.

CPA RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Moldovei și de Legislativul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

img23002281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!