ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

16:22 | 23.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează o vizită de lucru în perioada 23-24 martie la Bruxelles, Regatul Belgiei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, Nicu Popescu va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate. Dialogul este un cadru de cooperare între Republica Moldova și UE care se concentrează pe domeniul securității, dar și provocările legate de situația securității regionale și impactul umanitar și economic al acesteia asupra Republicii Moldova. 

Dialogul va pune accent pe identificarea căilor concrete pentru întărirea rezilienței țării noastre, în special în ceea ce privește securitatea cibernetică, combaterea dezinformării și consolidarea cooperării în cadrul Instrumentului European pentru Pace (European Peace Facility), precum și cooperarea mai strânsă pentru combaterea amenințărilor hibride.

În marja vizitei de lucru de la Bruxelles, oficialul moldovean va avea întrevederi cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE; cu membrii cabinetului președintelui Comisiei Europene și șeful cabinetului președintelui Consiliului European. Acesta va prezenta progresul în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene și armonizare a legislației naționale cu cele ale UE. 

Ministrul de externe Nicu Popescu va discuta și organizarea la 1 iunie de către Republica Moldova a summitului Comunității Politice Europene și va acorda mai multe interviuri presei internaționale.

Foto: MAEIE

img23002354

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!