ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În farmaciile din Moldova vor apărea 42 de medicamente noi

14:15 | 27.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 80 medicamente, dintre care 42 în premieră, comunică MOLDPRES.

Potrivit AMDM, printre medicamentele autorizate primar, se numără: Co-Prenessa® Neo – medicament antihipertensiv si este indicat în tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiunii), la adulți; Levosimendan Kalceks este utilizat pentru tratamentul insuficienței cardiace; Azacitidine Seacross pulbere medicament anti-cancer care este utilizat la adulții la care nu se poate efectua transplant de celule.

Printre cele autorizate repetat se regăsesc produse farmaceutice precum Suprastin – medicament pentru tratamentul reacţiilor alergice.

De asemenea, în premieră pentru Republica Moldova, a fost obținut acces de la Organizația Mondială a Sănătății pentru produsul medicamentos precalificat Viropil, comprimate filmate 50 mg/300 mg/300 mg, utilizat în tratamentul infecției cu HIV la adulți și adolescenți.

Foto simbol

img23002444

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!