ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat ședința Comisiei mixte moldo-americane pentru cooperare economică

16:36 | 28.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. La Chișinău s-a desfășurat astăzi cea de-a VI-a reuniune a Comisiei mixte moldo-americane pentru cooperare comercial-economică, transmite MOLDPRES.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, iar Delegația SUA - de către reprezentantul comercial adjunct al SUA, Jayme White.

Participanții la ședință au definitivat sectoarele prioritare pentru cooperarea comercial-economică bilaterală și modalitățile de coordonare a acțiunilor comune pentru următoarea perioadă. Printre acestea se numără facilitarea comerțului dintre Moldova și SUA, importanța transparenței legislației și a practicilor regulatorii, angajamentele de recunoaștere continuă a standardelor internaționale, dar și cooperarea pe dimensiunea digitalizării, comerțului electronic, securității cibernetice și a tehnologiilor informaționale.

Oficialii au evidențiat importanța cooperării în domeniile strategice, inclusiv în ceea ce privește mecanismul de monitorizare și evaluare a proiectelor investiționale în domenii ce țin de securitatea statului, politicile în domeniul muncii și protecției sociale, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, lupta împotriva corupției și asigurarea condițiilor favorabile pentru mediul de afaceri.

Comisia comercială mixtă R. Moldova - SUA este o platformă eficientă de consolidare a relațiilor bilaterale, inclusiv prin intensificarea comerțului bilateral și îmbunătățirea climatul investițional al Moldovei.

img23002491

img23002491

img23002491

img23002491

img23002491

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!