ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 200 de copaci din capitală au fost doborâți de vântul puternic

20:50 | 28.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Circa 200 de copaci din capitală au fost doborâți astăzi de vântul puternic, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei Chișinău, toate serviciile gospodărești au fost implicate pe parcursul zilei în remedierea situațiilor problematice. Angajații au intervenit la peste o sută de adrese din sectoarele orașului, unde au fost doborâți aproximativ 200 de arbori.

Totodată, s-a intervenit în urma căderii crengilor și copacilor peste firele electrice, acoperișurile caselor sau automobile. Echipele municipale au lucrat și în comun cu furnizorul de energie electrică. Acestea au evacuat un arbore căzut peste doi piloni de susținere a liniilor electrice. Prăbușiri de arbori au fost înregistrate și în zonele verzi ale orașului: în parcurile „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor”, Pădurea-parc „Râșcani”, precum și pe aliniamentele stradale. 

Responsabilii Direcției generale educație, tineret și sport, împreună cu managerii școlari, colaborează cu Întreprinderea municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” pentru a evacua copacii căzuți și pentru a remedia cazurile problematice – deteriorarea acoperișurilor din foi de ardezie și din tablă zincată, gardurilor sau pavilioanelor.

Autoritățile municipale au anunțat că șapte echipe vor lucra în continuare pentru a remedia problemele înregistrate. Cetățenii sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal - 022 22 22 67 sau 022 22 26 04.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru astăzi Cod galben de schimbare bruscă a vremii. Mâine, vremea rece se va menține, fără precipitații. Vântul nord-vestic va continua să sufle rece, izolat, în rafale mai scăzute.

img23002498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!