ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Consiliului European, Charles Michel

20:34 | 28.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Agenda europeană a țării noastre, construirea unui stat rezilient, cu instituții independente, economie performantă și cu o societate prosperă au fost principalele subiecte discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită în țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

„Ne ciocnim cu o serie de crize provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, iar sprijinul prietenilor și partenerilor noștri europeni este primordial pentru a reuși să gestionăm mai bine consecințele economice și sociale ale acestora. Suntem ferm angajați în procesul de implementare a reformelor pentru a aduce Europa acasă și pentru aderarea la Uniunea Europeană până în anul 2030. Între timp, continuăm să asigurăm pacea și securitatea, să creștem economia și să dezvoltăm un serviciu public eficient și aproape de cetățeni”, a declarat premierul Dorin Recean în cadrul întrevederii.

Șeful Guvernului a vorbit și despre prioritățile Executivului, inclusiv despre agenda europeană, realizarea recomandărilor Comisiei Europene, reforma justiției, îmbunătățirea mediului de afaceri și combaterea corupției.

„Ne ambiționăm să facem acest lucru, nu pentru că așa ne solicită instituțiile europene, dar pentru că cetățenii noștri sunt europeni și își doresc să construiască Europa acasă. Bineînțeles, contăm pe sprijinul partenerilor externi pentru a fortifica statul de drept și pentru a moderniza agricultura, a crește productivitatea și a atrage investiții”, a evidențiat prim-ministrul Dorin Recean.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat progresele înregistrate de Republica Moldova și necesitatea de a continua reformele inițiate.  

„Apreciem modul în care Republica Moldova avansează pe agenda europeană și vom continua să oferim toată asistența necesară pentru a vedea cât mai curând realizări tangibile în beneficiul cetățenilor din țara dumneavoastră”, a subliniat oficialul european.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit cu președintele Consiliului European, Charles Michel, despre cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care se va desfășura pe 1 iunie, în R. Moldova.

Foto: Guvern

img23002499

img23002499

img23002499

img23002499

img23002499

img23002499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!