ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Criptovaluta va fi reglementată prin lege

13:32 | 30.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în a doua lectură de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Astfel, se propune introducerea unor noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit autorilor documentului, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui sector și al riscului utilizării abuzive a monedelor virtuale cu scopul spălării banilor și finanțării terorismului.

De asemenea, proiectul de lege prevede modificarea cadrului legislativ intern în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor prin introducerea articolelor care vizează beneficiarul efectiv, persoanele expuse politic sau măsurile aplicate cu privire la țările/jurisdicțiile cu risc sporit desemnate de Grupul de Acțiune Financiară Internațională.

Proiectul de lege a fost elaborat în baza recomandărilor Comitetului MONEYVAL al Consiliului Europei.

img23002569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!