ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început înscrierea copiilor în clasa I

08:01 | 03.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. De astăzi, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I în anul de studii 2023-2024, informează MOLDPRES.

Admiterea se va desfășura în două etape. Prima demarează astăzi și se va încheia pe 26 mai. La aceasta pot participa copiii care vor împlini vârsta de șapte ani până la începutul anului școlar. Rezultatele vor fi anunțate pe 30 mai, inclusiv pe site-urile instituțiilor de învățământ și cele ale organelor locale/municipale de specialitate în domeniul învățământului. Totodată, va fi anunțat numărul de locuri rămase libere după depunerea actelor.

Cea de-a doua etapă a înscrierii la școală va fi organizată în perioada 2-16 iunie. În această perioadă vor fi înscriși copiii, care nu au reușit să depună cereri în prima etapă și cei care vor împlini vârsta de șapte ani în intervalul 1 septembrie-31 decembrie 2023. Lista finală a copiilor înscriși în clasa I va fi afișată public la 19 iunie.

Cererile de înscriere în clasa I trebuie să fie însoțite de buletinul de identitate al părintelui, certificatul de naștere și două fotografii ale copilului, fișa medicală și raportul de dezvoltare al viitorului elev. 

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), examinarea individuală a solicitărilor părinților/tutorilor copiilor care nu au fost înmatriculați la o instituție de învățământ se va desfășura în perioada 21-30 august.

Foto: MEC

img23002664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!