ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi constituită Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare

08:47 | 04.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi creată Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.  Despre aceasta a declarat ieri vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, la o şedinţă cu participarea membrilor Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI), în scopul examinării constrângerilor și soluțiilor în pregătirea sistemelor de irigații pentru noul sezon agricol, transmite MOLDPRES.

Noua autoritate administrativă centrală va fi instituită ca urmare a necesităţii de a implementa politicile și actele normative referitoare la domeniul hidroameliorației, integrității patrimoniului hidrotehnic transmis în comodat, supravegherii și monitorizării acestuia.

„Statul va investi alături de agricultori pentru a dezvolta potențialul de irigare. În scopul restabilirii sistemelor de irigare, urmează să fie semnat în luna mai Acordul de credit cu Banca Mondială. Creditul are o valoare totală de 55 de milioane de dolari SUA, dintre care 25 de milioane vor fi investiți în restabilirea sistemelor centralizate de irigare. Investițiile sunt valorificate pe deplin doar cu implicarea plenară a sectorului privat. Agricultorii vor veni cu propria contribuție, iar statul va acoperi investițiile, prin alocarea subvențiilor”, a rezumat Vladimir Bolea.

Foto: MAIA

img23002707

img23002707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!