ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova este marcată Ziua Mondială a Sănătății

10:54 | 07.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. În Republica Moldova este marcată Ziua Mondială a Sănătății - ziua fondării Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). În anul curent sărbătoarea are genericul ”Sănătate pentru toți”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, eradicarea variolei, consolidarea sistemelor de sănătate, controlul tutunului, programele de imunizare, controlul bolilor infecțioase, îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate esențiale - toate acestea sunt realizările Organizației Mondiale a Sănătății de-a lungul anilor. Aceste acțiuni au avut un impact major asupra sănătății publice.

Conform sursei citate, OMS este unul dintre principalii parteneri internaționali care oferă suport țării pe domeniul sănătății publice, inclusiv în consolidarea capacităților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Celebrarea aniversării de 75 de ani a OMS va avea loc în țara noastră prin acțiuni de promovare a sănătății, cum ar fi: discuții la tema alimentației sănătoase, master-class-uri de gătit sănătos, organizarea maratoanelor, activităților de mers rapid, competițiilor de desene la tema sănătății și distribuirea materialelor informative.

img23002841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!