ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Serviciului Vamal a oferit detalii despre operațiunea desfășurată în comun cu organele anticorupție din România

14:08 | 10.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a oferit detalii despre operațiunea desfășurată în comun cu organele anticorupție din România, care vizează angajați ai Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră ce ar fi primit mită pentru a favoriza trecerea mărfurilor peste frontieră. „Condamnăm cu vehemență și nu tolerăm acțiunile de corupție în instituție”, a afirmat Igor Talmazan într-un interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES (http://www.moldpres.md/news/2023/04/07/23002857).

„Ofițerii Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal, acționând în cadrul unei investigații internaționale, inițiate în comun cu DNA și DGA ale României, au descins concomitent cu percheziții în posturile vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române. Condamnăm cu vehemență și nu tolerarăm acțiunile de corupție în instituție”, a afirmat șeful Vămii.

Totodată, Igor Talmazan a menționat că Serviciul Vamal conlucrează cu organele altor state și pe alte cazuri, în scopul prevenirii sau anihilării unor scheme de contrabandă de mărfuri. „Drept exemplu ar fi și cazul reflectat în mass-media: „Contrabandă cu petrol destinat Serbiei, de circa 18 mln de lei”. Schimbul de informații dintre țări a fost asigurat cu suportul Centrului de Aplicare a Legii din Europa de Sud-Est (SELEC) prin intermediul Ofițerului de Legătură detașat al Serviciului Vamal. Un alt caz ce denotă o conlucrare eficientă este cel de săptămâna trecută „37 de percheziții în Republica Moldova și România: schemă cu anabolizante de peste 1 mln de euro expediate ilegal în UE – destructurată și 11 persoane reținute”,  a spus Talmazan. 

La mijlocul lunii ianuarie, procurorii anticorupție în comun cu structurile de forță din România au efectuat percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale hotarului într-un dosar de corupție privind tranzitarea unor puncte de frontieră.

img23002915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!