ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Control coordonat în punctul de trecere Leușeni-Albița, aplicat cu succes în regim de testare

18:16 | 10.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Autoritățile vamale și de frontieră din Republica Moldova și din România au pus astăzi în aplicare, în regim de testare, controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe teritoriul României, transmite MOLDPRES.

Pe durata exercițiului de testare, procedurile de control la traversarea frontierei de stat, pe direcția de ieșire din Republica Moldova, au fost efectuate în cadrul infrastructurii punctului de trecere a frontierei Albița, amplasat pe teritoriul României.

Serviciul Vamal a precizat că exercițiul s-a încheiat cu succes, fără ca traversarea frontierei de stat să fie periclitată sau îngreunat. „În continuare, se vor face ultimele ajustări ale infrastructurii necesare, dar și a procedurilor interne pe partea română pentru intrarea în vigoare a Acordului bilateral”, a precizat instituția.

Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind controlul coordonat, pe teritoriul României, în punctul de trecere a frontierei Leușeni - Albița (rutier) a fost semnat la începutul lunii februarie curent. 

Foto: Serviciul Vamal

img23002924

img23002924

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!