ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii pasionați de desen pot participa la concursul „Medicul - prin ochii unui copil” lansat de USMF

14:37 | 11.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. În contextul Zilei Mondiale a Sănătății, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a lansat un concurs „Medicul - prin ochii unui copil”. Astfel, în perioada 7 aprilie-7 iunie elevii pasionați de desen sunt invitați să participe la concurs, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Universității, concursul se adresează elevilor din clasele I-XII din instituţiile de învăţământ primar și secundar și de la liceele cu profil artistic sau şcolile de arte din ţară. Scopul acestuia este de a promova profesiile de medic, farmacist sau asistent medical, educația pentru sănătate și modul de viață sănătos, stimulând și valorificând potențialul creativ și viziunea artistică a copiilor.

Concursul va fi organizat pentru trei categorii de vârstă, fiecare a câte trei locuri premiante: învățământul primar (clasele I-IV) sau 7-10 ani; învățământul gimnazial (clasele V-IX) sau 11-14 ani; învățământul liceal (clasele X-XII) sau 15-17 ani și 18+.

Pentru a participa la concurs, doritorii vor expedia lucrările până la data de 7 iunie, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165, Chișinău, MD-2004, cu mențiunea: Concursul de desene „Medicul - prin ochii unui copil”. Lucrările pot fi prezentate și personal la sediul Universității.

Desenele vor fi apreciate de un juriu profesionist, iar cele nouă premii vor fi oferite câștigătorilor în ajunul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, marcată a treia zi de sâmbătă a lunii iunie. Toți participanții la concurs vor primi certificate, iar premianților li se vor acorda diplome și produse marca USMF „Nicolae Testemițanu”.

Foto: USMF „Nicolae Testemițanu”

img23002956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!