ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii pleacă în vacanța de Paști

09:51 | 14.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Elevii claselor primare, gimnaziale și liceale pleacă astăzi în vacanța de Paști, care va dura zece zile. Elevii vor reveni la ore marți, 25 aprilie, transmite MOLDPRES.

După vacanța de Paști, elevii se vor întoarce în sălile de clasă și se vor pregăti de finalizarea anului de studii. Elevii claselor a IV-a vor susține testarea națională în învățământul primar în perioada 3 - 18 mai. Ultimul sunet de clopoțel din anul de studii 2022 – 2023 va răsuna la 31 mai. Ulterior, vor fi organizate examenele de absolvire a gimnaziului în perioada 5 - 15 iunie. Absolvenții de liceu vor susține examenele de bacalaureat în perioada 2 - 20 iunie, potrivit Planului – cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în anul de studii 2022-2023, în R. Moldova activează peste 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general, în care își fac studiile circa 335 mii de elevi.

Foto simbol

img23003044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!