ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii pot verifica online dacă trebuie să achite impozitul pe venit

10:18 | 14.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Contribuabilii persoane fizice pot verifica în regim online existența obligației fiscale de achitare a impozitului pe venit, informează MOLDPRES.

Pentru asta, contribuabilii trebuie să acceseze SIA „Cabinetul personal al contribuabilului” de pe portalul www.sfs.md și să se autentifice în sistem. Ulterior, beneficiarul poate accesa „Contul curent al contribuabilului” de la rubrica „Servicii”. După parcurgerea acestor pași, va fi generat raportul „Contul curent detaliat”.

De asemenea, contribuabilii pot verifica existența obligației de achitare a impozitului pe venit la oricare Direcție deservire fiscală.

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) mai informează că prin intermediul Portalului guvernamental al cetățeanului (https://mcabinet.gov.md/ro), rubica Situația fiscală, contribuabilii pot verifica existența restanței față de buget.

Termenul limită pentru depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit aferentă anului 2022 pentru persoanele fizice este 2 mai 2023.

Foto simbol

img23003049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!