ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat ratificarea Acordului privind participarea R. Moldova la programul UE ,,FISCALIS”

11:22 | 19.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Sistemul fiscal al Republicii Moldova va fi aliniat la standardele UE. Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Finanțelor, ratificarea Acordului între Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la programul UE pentru cooperare în domeniul fiscal ,,FISCALIS”, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Programul „FISCALIS” va sprijini cooperarea cu administrațiile fiscale ale statelor membre UE. Totodată, acesta va contribui la colectarea impozitelor, combaterea fraudei fiscale și a evaziunii fiscale prin instituirea unor sisteme informatice eficiente, schimb de bune practici, dar și acțiuni comune de gestionare a riscurilor”, susține ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu. 

Astfel, țara noastră va beneficia de sprijin în vederea îmbunătățirii funcționării pieței interne, stimularea competitivității și a concurenței loiale. De asemenea, odată cu implementarea Acordului, vor fi finanțate mai multe acțiuni ce vizează, inclusiv, consolidarea capacităților IT, prin dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene.

Acordul privind participarea Republicii Moldova la programul UE pentru cooperare în domeniul fiscal ,,FISCALIS” a fost semnat pe 7 februarie 2023, la Bruxelles, și prevede acordarea unui suport financiar în sumă de 269 de milioane de euro. Programul urmează a fi implementat de către Serviciul Fiscal de Stat, în perioada 2023-2027. 

Foto: Guvern 

img23003125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!