ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A avut loc prima eclipsă de soare din 2023

08:51 | 20.04.2023 Categorie: Externe

Washington, 20 apr. /MOLDPRES/. Eclipsa solară hibridă care a avut loc în perioada 20-23 aprilie s-a transformat dintr-o eclipsă solară totală într-o eclipsă anulară, respectiv într-una inelară, în formă de inel, pe măsură ce umbra Lunii s-a deplasat pe suprafața Pământului, transmite MOLDPRES cu referire la o informaţie a Administrației Naționale pentru Aeronautică și Spațiu (NASA).

„Evenimentul a putut fi văzut din Pacificul de Sud, iar umbra Lunii a trecut deasupra Australiei de Vest, Timorului de Est și Indoneziei”, conform sursei citate.

Anul 2023 va fi caracterizat de  evenimente astronomice care pot fi văzute din diferite părți ale lumii. Astfel, vor avea loc patru eclipse de Soare, începând cu luna aprilie și terminând în octombrie.

Foto simbol

img23003156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!