ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii moldoveni au primit distincții în Turcia

09:51 | 26.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Echipa Republicii Moldova de căutare-salvare urbană a fost decernată cu „Medalia de recunoștință” în Turcia pentru asistența oferită la lichidarea consecințelor seismului devastator produs pe 6 februarie 2023. Medalia a fost acordată de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în Ankara, comunică MOLDPRES.

La evenimentul solemn dedicat tuturor salvatorilor care au contribuit la lichidarea consecințelor cutremurului a participat comandantul echipei naționale, șeful adjunct al IGSU, Alexandr Tatarov.

Ceremonia s-a desfășurat în Complexul Prezidențial din capitala Turciei, unde au participat reprezentanți a peste 80 de țări, care au venit în ajutorul poporului din Turcia din primele ore ale devastatorului seism.

Conducerea Turciei a mulțumit oficial pentru dedicație, curaj și abnegație de care au dat dovadă salvatorii, care au salvat vieți omenești, dar și au contribuit la recuperarea victimelor tragicului seism. 

56 de salvatori moldoveni, 12 unități de tehnică și doi câini speciali antrenați au mers în februarie în provincia Hatay pentru a oferi ajutor după un seism devastator.

În urma cutremurelor din februarie, mai mult de 57.355 de persoane au fost ucise și peste 121.700 au fost rănite în Turcia și Siria.

Foto: MAI

img23003284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!