ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, agricultorii au beneficiat de finanțare de la stat de 433 mln de lei

14:57 | 26.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În primele patru luni ale anului curent, Agenţia pentru Investiţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) a debursat pe conturile agricultorilor peste 433 milioane de lei (21,65 mln de euro) pentru cererile de acordare a subvențiilor recepționate în anul 2022, transmite MOLDPRES.

Subvenţiile au fost acordate pe diverse mecanisme de stimulare, mare parte (355 mln de lei) fiind pentru subvenții post-investiționale. „Alte 54 mln de lei au fost oferite pentru implementarea a 80 de proiecte investiționale ce contribuie la dezvoltarea rurală; 12 mln de lei pentru dezvoltarea proiectelor start-up şi 12 mln de lei pentru 250 de proiecte investiționale finanțate pentru implementarea Programului LEADER”, conform Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

De asemenea, alte peste 5600 de cereri de acordare a subvențiilor post-investiții, în sumă de cca 862 mln de lei, urmează să fie examinate.

Pentru anul curent, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei.

Foto: MAIA

img23003302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!