ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu ajutorul statului, întreprinderile silvice au fost modernizate tehnic

10:48 | 28.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Statul a subvenţionat entităţile silvice din ţară cu tehnica necesară, pentru realizarea în timp util şi eficient a planurilor de reabilitare şi extindere a fondului forestier, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei Moldsilva, începând cu luna februarie şi până în prezent, are loc dotarea cu tehnică performantă, utilaje specializate şi adaptate pentru lucrările din ramura silvică, o parte din acestea deja fiind implicate în lucrările silvotehnice din această perioadă a anului. „Mai urmează a fi livrate anumite unităţi de tehnică la câteva întreprinderi silvice, pentru acestea fiind făcută comanda prealabilă şi semnate toate actele necesare”, indică sursa citată.

Directorul instituţiei, Valeriu Caisîn a declarat că aceste utilaje şi unităţi de tehnică sunt necesare pentru munca silvicultorilor, deoarece vor fi utilizate la lucrări de pregătire a solului și creare a culturilor silvice pe terenurile ce sunt parte a Programului Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor, precum şi pentru necesităţile fondului forestier şi ale pepinierelor silvice. „Aria utilizării acestor unităţi de tehnică este diversă şi se înscrie perfect în acel segment de preocupări ale silvicultorilor, pentru care ani în şir a fost solicitată finanţarea şi s-a soluţionat doar odată cu asumarea Guvernului a Proiectului naţional de sporire a suprafeţelor împădurite”, a menţionat şeful Moldsilva.

Pentru acoperirea necesităţilor dotării tehnice a entităţilor silvice teritoriale din cadrul Agenţiei „Moldsilva”, s-au făcut investiţii de circa 45 mln de lei (2,25 mln de euro). Din bugetul de stat au fost repartizate 39 mln de lei, iar întreprinderile silvice au asigurat alte şase milioane de lei din propriile resurse financiare.

Foto: Moldsilva

img23003396

img23003396

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!