ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bolnavii oncologici vor fi programați de CNAM la servicii medicale de înaltă performanță

14:49 | 02.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Începând de astăzi, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va efectua programarea pacienților oncologici primari la servicii medicale de înaltă performanță (SIP), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, decizia a fost luată pentru a facilita accesul acestor pacienți la SIP și a evita pe viitor anumite nereguli, depistate recent de CNAM în urma evaluării modului de prescriere și prestare a serviciilor respective.

Astfel, Institutul Oncologic va prezenta zilnic, prin e-mail, în adresa CNAM formularele de trimitere a pacienților pentru serviciile medicale de înaltă performanță, precum și raportul generat din Sistemul Informațional „Raportarea și Evidența Serviciilor Medicale” (SIRSM) privind lista pacienților cărora li s-au indicat serviciile respective. La momentul prescrierii serviciului vor fi menționate în mod obligatoriu informații privind diagnosticul și necesitatea determinării gradului de răspândire al procesului tumoral, urgența programării.

CNAM va verifica conformitatea prescripțiilor medicale prezentate de Institutul Oncologic și va programa serviciile medicale de înaltă performanță. De asemenea, CNAM va informa pacienții despre data și ora programării pentru investigația indicată și va întocmi raportul săptămânal privind programarea pacientului oncologic primar din lista prescripțiilor prezentate de Institutul Oncologic.

Programarea de către CNAM a pacientului oncologic primar prin intermediul SIRSM va fi efectuată în regim pilot în perioada mai–septembrie 2023.

Foto: CNAM

img23003478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!