ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe documente electorale au fost ridicate de mascați de pe teritoriul UTA Găgăuzia

18:27 | 16.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Centrul Național Anticorupție /CNA/, împreună cu Inspectoratul Național de Investigație, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, a ridicat astăzi listele alegătorilor de la Judecătoria Comrat, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, temei al acțiunii de ridicare constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora.

Conform sursei citate, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale și coruperea alegătorilor, a apărut o bănuială că o parte din alegători au fost aduși organizat din alte raioane în scopul votării candidatului din partea Partidului Politic „Șor”. La fel, potrivit informației apărute, printre alegătorii care și-au manifestat votul în favoarea candidatului pentru funcția de bașcan, Guțul Evghenia, se numără persoane care se află peste hotarele Republicii Moldova și persoane decedate.

CNA reiterează că acțiunile sunt în desfășurare.

img23003913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!