ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi reguli pentru amplasarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu produse petroliere

10:08 | 19.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil va fi interzisă în apropierea spațiilor verzi și a zonelor acvatice. Prevederea este inclusă într-un regulament care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul reglementează cerințele de amplasare a stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu produse petroliere principale, gaze petroliere lichefiate și gaze naturale comprimate. 

Urmare a aplicării regulamentului, va fi protejat mediul ambiant și sănătatea populației, fiind interzisă proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil în zonele de protecție a bazinelor acvatice, a surselor de alimentare cu apă potabilă, a stațiunilor balneare și a sanatoriilor, în zonele verzi urbane, pe teritoriul rezervațiilor naturale și în zonele de protecție a acestora, în zonele de protecție a monumentelor istorice și culturale, a spațiilor verzi și în zonele de protecție sanitară ale instituțiilor sociale.

Construirea, reconstruirea, reutilarea tehnică a stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil se efectuează conform documentației de urbanism şi amenajare a teritoriului, actelor normative şi documentelor tehnice normative în construcții, precum și reglementărilor normative în domeniul securității industriale şi de protecție împotriva incendiilor, cu normele ecologice şi tehnico-sanitare.

Sursă: monitorul.gov.md

img23004015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!