ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, susține eurodeputatul Siegfried Mureșan

13:32 | 21.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Deputatul european Siegfried Mureșan a participat astăzi la Chișinău la Adunarea Națională “Moldova Europeană”, unde cetățenii Republicii Moldova au venit pentru a susține parcursul european al țării. Oficialul a scris pe pagina sa că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

Președintele Delegației Parlamentului European la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova a scris că a venit direct de la Washington la Chișinău pentru Adunarea “Moldova Europeană”, deoarece este un moment foarte important. ”Este o ocazie de a arăta întregii Europe că oamenii din Republica Moldova doresc integrarea europeană. Sunt sigur că vom da un mesaj pozitiv care va fi văzut, recepționat în întreaga Uniune Europeană, care va duce la creșterea atenției UE privind Republica Moldova”, a spus Mureșan.

Acesta a precizat că toți cetățenii Republicii Moldova vor avea de câștigat de pe urma procesului de integrare europeană. “Se vor moderniza spitale, școli, drumuri. Justiția va fi independentă, va fi puternică. Și oamenii din Republica Moldova trebuie să știe că indiferent dacă vorbesc acasă limba română, limba ucraineană sau limba rusă, parcursul european este bun pentru ei și Uniunea Europeană vrea să îi ajute pe toți”, a menționat oficialul european.

Astăzi, la Adunarea “Moldova Europeană” de la Chișinău a ținut un discurs președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care a afirmat că Europa este Moldova, iar Moldova este Europa.

Evenimente de susținerea a integrării europene a Republicii Moldova au loc în alte 33 de orașe din afara țării.

Foto: facebook.com

img23004074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!