ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023

15:00 | 21.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Adunarea Națională „Moldova Europeană” s-a desfășurat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău și în alte 33 de orașe din Europa, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Evenimentul a fost lansat la inițiativa președintelui Maia Sandu și a reunit cetățenii care își doresc să susțină calea europeană a țării. Oamenii prezenți astăzi în PMAN și-au dat votul pentru adoptarea Rezoluției „Moldova Europeană”, care are scopul de a înscrie țara pe calea europeană și să modifice Constituția Republicii Moldova pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

 „Noi, cetățenii Republicii Moldova, ne-am adunat la 21 mai 2023 în Piața Marii Adunări Naționale, într-un moment hotărâtor pentru soarta țării, pentru a afirma aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, la dezvoltarea căreia dorim să ne aducem contribuția, în virtutea faptului că suntem europeni, atât istoric, geografic, cultural, cât și prin valorile de temelie”, se arată în textul documentului.

Potrivit textului Rezoluției adoptate, dreptul incontestabil de a garanta un viitor european, democratic, liber și prosper pentru Republica Moldova îi aparține poporului Republicii Moldova: „Aderarea la Uniunea Europeană este calea unică ce poate aduce pentru țara noastră stabilitate în fața provocărilor și unica șansă de dezvoltare a Republicii Moldova care va permite generațiilor următoare să-și realizeze potențialul, să acumuleze bunăstare, să modernizeze țara și să ducă o viață împlinită”.

img23004078

img23004078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!