ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Apă-Canal Chișinău” a primit trei generatoare de energie electrică din partea USAID

14:49 | 24.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Societatea pe Acțiuni „Apă-Canal Chișinău” a primit trei generatoare de energie electrică cu o capacitate totală de aproximativ 880 kW pentru a asigura fiabilitatea serviciilor în cazul deconectărilor de energie la nivel național sau în situații de urgență, transmite MOLDPRES.

Donația are o valoare de 157 mii de dolari SUA și a fost realizată de către USAID, în cadrul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova.

„Astăzi am participat la evenimentul de recepţionare a unuia din cele trei generatoare, care este cel mai mare, cu capacitatea de producere a energiei de 400 kW. Acesta a fost amplasat la Stația de Tratare a Apei, acolo unde apa se filtrează și se prelucrează conform parametrilor de calitate, iar ulterior este livrată pentru cei peste un milion de consumatori din municipiul Chișinău, inclusiv suburbii și oraşul Ialoveni”, a spus primarul capitalei, Ion Ceban.

Al doilea generator cu capacitatea de 160 kW va fi amplasat la sediul central al întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, iar al treilea este mobil, cu capacitatea 320 kW și va putea fi utilizat la necesitate la oricare dintre obiectivele strategice ale întreprinderii.

În prezent, zilnic, de la Stația de Tratare a Apei sunt livrate către consumatori circa 150 000 m³ de apă potabilă, sursa de alimentare fiind apa din râul Nistru. 

Foto: Primăria Chișinău

img23004185

img23004185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!