ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale, prelungirea stării de urgență cu 60 de zile

09:09 | 25.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Începând cu 4 iunie curent, starea de urgență în țara noastră ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre adoptare Legislativului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin continuarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei și riscurile de securitate la adresa țării noastre.

De asemenea, având în vedere provocările de natură energetică, hibridă, socială și de securitate, generate de contextul regional actual, autoritățile au nevoie de menținerea unor pârghii și instrumente care să permită luarea deciziilor rapide și eficiente.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale din 23 mai 2023 pot fi consultate aici: https://shorturl.at/vyLTZ , https://shorturl.at/jDKY9.

Foto: Guvern

img23004202

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!