ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA retrage din comerţ un lot de ouă de găini depistate cu salmonela

10:00 | 25.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat că retrage din comerţ un lot de ouă, după ce, conform încercărilor de laborator, găinile ouătoare de la exploatația SRL „Aviton Agro” din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, au fost depistate pozitive la salmonela, transmite MOLDPRES.

„În conformitate cu Legea privind siguranţa alimentelor, vor fi rechemate de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de ouă plasate pe piaţă, cu data durabilităţii minime 13.06.2023 - 20.06.2023”, indică ANSA.

Persoanele care au achiziționat acest produs sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică. În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la ANSA.

 Foto: ANSA

img23004204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!