ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a stabilit și aprobat actele necesare la vămuirea mărfurilor

09:28 | 26.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a aprobat un Ordin prin care a stabilit actele necesare a fi prezentate la vămuirea mărfurilor. Documentul a fost elaborat în scopul eliminării incertitudinilor şi în vederea excluderii unor interpretări a normelor juridice atât de funcționarii vamali, cât şi de agenții economici, transmite MOLDPRES.

Ordinul vine ca o concretizare, astfel oferind o reglementare la condițiile de bază, la lista și tipul de acte necesare la vămuirea mărfurilor provenite din tranzacțiile economice externe, reieșind din particularitățile tranzacției şi a destinației vamale solicitate, care la rândul său confirmă oportunitatea constituirii acestora și specifică condițiile de prezentare către organele vamale. 

În document au fost indicate actele suplimentare recunoscute conform practicilor de comerț internațional, care se prezintă în cazul existenței temeiului pentru solicitarea acestora de către organul vamal, precum și procedura de arhivare a actelor în baza cărora a fost completată declarația vamală în detaliu.

De asemenea, documentul stabilește simplificarea procedurii de înregistrare în Sistemul Informațional al Serviciului Vamal prin excluderea cerinței de prezentare a dosarului la prima tranzacție. 

Foto: Serviciul Vamal

img23004250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!