ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Roberta Metsola: Suntem impresionați de viteza cu care Moldova a răspuns recomandărilor UE

11:40 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Suntem impresionați de viteza cu care Republica Moldova a răspuns la toate recomandările formulate de UE și cum avansează în activitatea pe care o desfășoară și în îndeplinirea sarcinilor pe care le-a impus Comisia Europeană. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care a sosit în țara noastră pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, transmite MOLDPRES. 

Oficialul a spus că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană și-a exprimat speranța că negocierile de aderare ale țării noastre la comunitatea europeană vor fi lansate chiar în acest an. 

„Suntem aici pentru a da dovadă de sprijin pentru Republica Moldova, pentru Ucraina și pentru toată comunitatea europeană. Avem provocări comune de securitate, energie și conectivitate pe care le putem  aborda doar prin intermediul acțiunilor comune”, a declarat Roberta Metsola.

Președintele Parlamentului European a adăugat că reuniunea liderilor europeni la Chișinău nu este doar o demonstrare a sprijinul pentru țara noastră, dar și a angajamentului comunității europene, care rezultă din momentul din care Republica Moldova a devenit stat candidat pentru aderare la UE. 

img23004439

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!