ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Norvegia va oferi Republicii Moldova 50 mln de euro

17:11 | 01.06.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Guvernul norvegian își asumă o finanțare nerambursabilă pentru Republica Moldova de 50 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de premierul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre, prezent la Summitul Comunității Politice care are loc la Bulboaca, comunică MOLDPRES.

Oficialul norvegian a menționat împreună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că în următoarea perioadă vor fi făcute publice detalii despre suport.

„50 de milioane de euro urmează să fie alocate Republicii Moldova. Vom discuta despre cum vor fi folosite aceste resurse, dar sunt resurse foarte importante pentru țara noastră, mai ales acum, când trecem prin această perioadă complicată care vine în urma războiului, în urma agresiunii începute de Federația Rusă împotriva Ucrainei”, a menționat Maia Sandu.

Republica Moldova găzduiește astăzi cel mai important eveniment politic din istoria sa – Summitul Comunității Politice Europene, care întrunește circa 50 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

img23004460

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!