ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aderarea Republicii Moldova la UE este un fapt care urmează a fi îndeplinit, susține președintele Franței

20:38 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Am încrederea că Republica Moldova va accelera pe drumul său de aderare la Uniunea Europeană, iar reformele care sunt implementate aici sunt susținute plenar la nivelul UE. Afirmațiile au fost făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul conferinței de totalizare a lucrărilor Summitului CPE, comunică MOLDPRES.

El a menționat că aderarea R. Moldova la UE nu este doar realizabilă, ci este „un fapt care urmează să fie împlinit”. „Sunt mândru că pe perioada președinției franceze a UE, Moldova și Ucraina au devenit țări candidate. Când am făcut acest gest pentru Ucraina, am știut că nu putem lăsa Moldova la o parte. Am încredere mare în capacitatea Republicii Moldova de a avansa cu rapiditate și a obține notorietate”, a spus Macron.

Președintele francez a specificat că garantarea securității pe continentul european reprezintă un deziderat important pentru comunitatea europeană și acesta a fost reiterat de liderii europeni în cadrul discuțiilor purtate pe platforma celei de-a doua ediții a Summitului Comunității Politice Europene. El a catalogat reuniunea de astăzi drept una de succes și a felicitat autoritățile moldovene, în special pe președintele Republicii Moldova, pentru nivelul înalt la care au reușit să organizeze cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene.

img23004471

img23004471

img23004471

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!