ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Toți oaspeții au spus la unison că Summitul CPE în Moldova a fost un succes”

13:13 | 02.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Toți oaspeții au spus la unison că Summitul Comunității Politice Europene (CPE) în Moldova a fost un succes, iar acest succes se datorează vouă, oameni ai Moldovei. Șefa statului Maia Sandu a adresat astăzi un mesaj către cetățeni, urmare a desfășurării Summitului CPE, transmite MOLDPRES.

Într-o adresare video, oficialul a specificat că, la 1 iunie, am scris istorie împreună - Moldova a fost centrul Europei. „Acest lucru nu s-a întâmplat pur și simplu, ci datorită oamenilor harnici și dedicați; unii s-au văzut mai mult, alții mai puțin, dar toți au muncit mult pentru a face posibil acest eveniment. Toți oaspeții au spus la unison că Summitul CPE în Moldova a fost un succes, iar acest succes se datorează vouă, oameni ai Moldovei”, a spus Maia Sandu.

Președintele țării a mulțumit tuturor celor care au participat la organizarea evenimentului. „Mulțumesc fiecăruia dintre voi: diplomați, ofițeri de securitate, drumari, muncitori, agenți de circulație, polițiști, carabinieri, însoțitori de tren, conductori, medici, bucătari, jurnaliști, fotografi, traducători, florari, soldați, contabili, ospătari, responsabili de curățenie și salubritate, tehnicieni, șoferi, artiști, videografi, regizori, comunicatori, funcționari publici, toți cei care au asigurat ordinea și securitatea, locuitorii comunei Bulboaca, echipa Castelului Mimi și mulți alții! Voi sunteți echipa alături de care am făcut imposibilul posibil. Și am reușit. Voi ați făcut ca Europa să se simtă la ea acasă. Cu voi și cu oameni ca voi Moldova sigur va ajunge în Uniunea Europeană”, a remarcat Maia Sandu.

Țara noastră a găzduit ieri Summitul CPE, care a întrunit circa 50 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

img23004490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!