ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM a acumulat de la începutul anului venituri de peste 4 miliarde de lei

16:37 | 06.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină /CNAM/ a acumulat, în lunile ianuarie-mai 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală /AOAM/ venituri de peste 4 miliarde 219 milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 2 miliarde 816 milioane de lei, cu aproape 450 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de circa 174 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 62 de milioane comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au depășit 88 milioane de lei, cu 38 de milioane (1.9 mln euro) mai mult în comparație cu suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au însumat, în primele cinci luni ale anului curent, 1 miliard 141 de milioane de lei.

În acelaşi timp, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de circa 5 miliarde 263 de milioane de lei.

Foto simbol

img23004562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!