ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii capitalei sunt atenționați să evite scăldatul în bazinele acvatice fără stații de salvare

12:12 | 08.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Locuitorii capitalei sunt atenționați să evite scăldatul în bazinele acvatice care nu sunt amenajate și nu dispun de stații de salvare, transmite MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, zonele de agrement din oraș au fost pregătite pentru începerea sezonului estival. Astfel, toate plajele din preajma bazinelor acvatice din Chișinău au fost dezinfectate, iar în zona de agrement renovată din Parcul „La Izvor” au fost instalate 35 de șezlonguri.

Totodată, serviciile municipale de profil au instalat panouri informative cu inscripția „Scăldatul este interzis!” în preajma celor șase lacuri care nu sunt amenajate pentru scăldat și nu dispun de stații de salvare.

Din cele 16 bazine acvatice existente pe teritoriul municipiului Chișinău, zece dispun de stații de salvare, iar salvamarii Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate.

Foto: chisinau.md

img23004606

img23004606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!