ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii născuți în țara noastră vor beneficia de cetățenia Republicii Moldova

15:57 | 08.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Inițiativa legislativă care prevede dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova pentru fiecare copil născut pe teritoriul țării noastre a fost votată astăzi, în a doua lectură, de 68 de deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, până în prezent, copiii născuți pe teritoriul țării puteau obține cetățenia Republicii Moldova doar dacă la momentul nașterii cel puțin unul dintre părinți deținea dreptul de ședere, beneficia de protecție internațională sau era recunoscut apatrid de către autoritățile competente. Prin excluderea acestei prevederi, proiectul urmărește conformarea normei legale cu prevederile Convenției ONU privind statutul apatrizilor, Convenției ONU privind reducerea cazurilor de apatridie și Convenției cu privire la drepturile copilului.

Initiațiva legislativă aparține deputatei Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Angela Munteanu-Pojoga.

Foto simbol

img23004619

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!