ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi relații de colaborare dintre antreprenorii din Republica Moldova și Franța, discutate la Chișinău

12:10 | 22.06.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Mai mulți antreprenori din Republica Moldova și Franța s-au întruni astăzi la Chișinău pentru a stabili noi parteneriate, a discuta despre oportunități de colaborare și pentru a identifica noi piețe de desfacere pentru produsele și serviciile lor, transmite MOLDPRES.

Antreprenorii din Franța au venit în țara noastră pentru a participa la o misiune economică informativă, care este organizată în perioada 21-24 iunie de către Camera de Comerț și Industrie (CCI), alături de Consulatul General al Moldovei la Nisa, Camera de Comerț și Industrie Nice Cote d’Azur și Cabinetul de consultanță „Ouest-Est”.

Președintele CCI, Sergiu Harea, a declarat la deschiderea evenimentului că întrevederea desfășurată astăzi la Chișinău reprezintă un nou pas spre dezvoltarea relațiilor de colaborare  moldo-franceze. „Pe parcursul ultimilor patru ani, comunicarea pe această dimensiune nu s-a dezvoltat, din motive obiective, însă acum, cu suportul partenerilor noștri, încercăm să redresăm lucrurile. Anterior am avut colaborări productive cu colegii din Paris și am dezvoltat proiecte comune pe platforma Eurochambre”, a punctat Sergiu Harea.

Directorul Comisiei relații externe a Camerei de Industrie și Comerț din Nice, Cote d’Azur, Christophe Gamon, a declarat că reprezentanții companiilor franceze, sosiți la Chișinău, au scopul de aprecia potențialul întreprinderilor moldovenești, de a intensifica cooperarea cu acestea și de a stabili noi parteneriate.

Solicitați de agenție, antreprenorii din R. Moldova prezenți la eveniment au afirmat că asemenea evenimente sunt binevenite pentru că ele ajută companiile autohtone să descopere noi potențiali parteneri de afaceri, să-și promoveze produsele și serviciile peste hotare și să identifice noi piețe de desfacere.

La eveniment au participat antreprenori din diferite domenii ale economiei, inclusiv sectorul farmaceutic, securitate, construcții, fabricarea mobilei și a echipamentului hotelier, utilaje și materiale de construcții, servicii de consultanță.

Participanții au putut descoperi oferta investițională a Moldovei prezentată de către reprezentanții Agenției pentru Investiții, iar ulterior aceștia au participat la întrevederi bilaterale.

img23004996

img23004996

img23004996

img23004996

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!