ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC În Republica Moldova va fi creată Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare

13:29 | 26.06.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi creată Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. Hotărârea de Guvern privind organizarea și funcționarea acesteia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Agenția va fi înființată prin transformarea Fondului de Dezvoltare Durabilă din Moldova, cu preluarea funcțiilor de la Agenția „Apele Moldovei” și Agenția Relații Funciare și Cadastru. Atribuțiile de bază ale noii Agenții includ gestionarea domeniului conservării, ameliorării și sporirii fertilității solurilor.

Instituția va fi în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Acesteia îi va reveni responsabilitatea să implementeze politicile în domeniul îmbunătățiri funciare și să realizeze proiectele de investiții în sistemele centralizate de irigare.

Până în prezent, în Moldova nu există o autoritate unică administrativă centrală cu responsabilități clare de implementare a politicilor în domeniul îmbunătățiri funciare.

Sursa: monitorul gov.md

img23005093

img23005093

img23005093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!