ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua de 4 iulie a fost decretată zi de doliu național, în semn de comemorare a victimelor de la Aeroport

10:56 | 03.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu a decretat ziua de 4 iulie zi de doliu național, în semn de comemorare a victimelor de la Aeroport, transmite MOLDPRES.

Totodată, președintele Maia Sandu a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI. 

„Pentru comemorarea lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie curent și în semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații victimelor, președintele Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 4 iulie curent zi de doliu național”, a anunțat administrația instituției prezidențiale.

În această zi, în toate localităţile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

Serghei Muntean și Igor Ciofu au murit în seara zilei de 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcați de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul țării.

img23005279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!