ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din R. Moldova au obținut trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică 

16:05 | 12.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut trei medalii de bronz și trei mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică, ce se desfășoară în Chiba, Japonia, în perioada 2-13 iulie, comunică MOLDPRES.

Medaliații cu bronz sunt Dan Cernatinschi, Dragoș Port și Alin Popescu, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău, iar mențiunile de onoare au fost obținute de Constantin Babuc, Marius Cerlat și Robert Barbuța, care studiază la aceeași instituție de învățământ.

La cea de-a 64-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat 618 elevi din 112 țări. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), Republica Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori.

Foto: MEC

img23005560

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!