ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal și ANTA își unesc forțele pentru a combate transportul ilicit de mărfuri și persoane

10:36 | 13.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) vor întreprinde mai multe acțiuni comune pentru combaterea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic internațional peste frontiera Republicii Moldova. Un document în acest sens a fost semnat de șefii celor două instituții, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește cadrul instituționalizat de interacțiune și consolidare a cooperării operaționale pe dimensiunea prevenirii și combaterii transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic internațional, dar și a promovării desfășurării activității legale a operatorilor de transport.

Potrivit Serviciului Vamal, scopul și obiectivele Planului prevăd desfășurarea acțiunilor comune de control, axate pe depistarea, prevenirea, combaterea și contracararea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic internațional peste frontiera țării, cât și a transportării acestora fără acte de proveniență legală. Totodată, vor fi consolidate eforturile întru asigurarea legalității pe dimensiunea transportului rutier de persoane în trafic internațional: servicii regulate, regulate speciale, ocazionale, inclusiv cele în cont propriu, transportul rutier de mărfuri, operațiuni de cabotaj, cât și respectarea regimului muncă și odihnă a conducătorilor auto.

Conform documentului, activitățile operaționale comune urmează a fi realizate de echipe mobile mixte, care vor realiza schimb de informații, vor desfășura acțiuni de patrulare și control și vor intensifica controlul vamal asupra mijloacelor de transport, a mărfurilor și persoanelor.

Perioada de implementare a Planului este până în anul 2025, iar reprezentanții celor două instituții responsabili de acțiunile planificate se vor întruni la necesitate pentru evaluarea rezultatelor, cu identificarea obiectivelor comune întru realizarea continuă a Planului.             

Foto: Serviciul Vamal              

img23005573

img23005573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!