ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Decizia CEC privind data alegerilor locale generale a fost publicată în Monitorul Oficial

10:21 | 13.07.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind data alegerilor locale generale a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, scrutinul va avea loc pe 5 noiembrie curent. Hotărârea va intra în vigoare la data de 7 august, atunci când va începe și perioada electorală.

Campania electorală va demara la data înregistrării concurenților electorali, dar nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua votării.

În perioada următoare, CEC va elabora și va aproba Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale, care va conține acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.

Ultimele alegeri locale generale s-au desfășurat pe 20 octombrie 2019. Mandatul aleșilor locali este de patru ani.

Sursa: Monitorul Oficial

img23005575

img23005575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!