ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 300 de întreprinderi vor beneficia de suport financiar printr-un program susținut de UE

11:53 | 13.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Circa 300 de companii din Republica Moldova vor putea beneficia de suport financiar pentru dezvoltare în cadrul proiectului „Uniunea Europeană pentru întreprinderile mici și mijlocii”. Inițiativa a fost lansată astăzi și are o valoare totală de 8 mln de euro, transmite MOLDPRES. 

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat că suportul financiar oferit va ajuta beneficiarii să facă pași rapizi în direcția dezvoltării, creării noilor locuri de muncă, sporirii calității și diversificării produselor și serviciilor oferite. Potrivit vicepremierului, în cadrul noului program, va fi acordată prioritate întreprinderilor din mediul rural și celor conduse de femei.

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mažeiks, a afirmat că noua inițiativă este o oportunitate unică de a sprijini afacerile mici și mijlocii din Moldova și reprezintă o continuare a unui proiect anterior susținut de UE. Grație noului program, întreprinderile vor avea mai multe oportunități de dezvoltare. Pe lângă suportul financiar, antreprenorii vor beneficia de servicii de consultanță din partea UE, a precizat Ambasadorul Janis Mažeiks.

Directorul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Dumitru Pîntea, a comunicat că suportul Uniunii Europene vine să complementeze sursele pe care statul le oferă la momentul actual antreprenorilor prin mai multe programe de granturi deja existente. „Este vorba de programe dedicate debutanților, cu granturi mici de până la 250 de mii de lei. Totodată, ne referim la alte două programe cu granturi medii, de până la 500 de mii de lei și un program cu granturi mari, de până la 100 de mii de euro, care vine să accelereze procesele de producție în cadrul companiilor și să crească capacitățile acestora”, a menționat Dumitru Pîntea. 

Cererile de solicitare a granturilor pot fi depuse online în mod continuu.

Fot: Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

img23005579

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!