ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a discutat la Washington cu mai mulți congresmeni americani

11:17 | 13.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat în vizită la Washington, a avut întrevederi cu congresmenii Marcy Kaptur, William Keating, Jason Krow și Deborah K. Ross, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Oficialii au vorbit despre provocările de securitate din regiune și modul cum acestea afectează Republica Moldova. „De doi ani, în pofida multiplelor crize, desfășurăm un amplu proces de reforme în mai multe domenii cheie care au scopul să îmbunătățească viețile oamenilor, independența energetică și dezvoltarea satelor și orașelor”, a menționat șeful Legislativului.

Președintele Parlamentului a subliniat, în context, că relația cu Statele Unite ale Americii este esențială pentru consolidarea rezilienței țării noastre și autoritățile vor continua aprofundarea acesteia. „Prin sprijinul puternic pe care îl primim din partea SUA, progresăm în procesul nostru de modernizare și aderare la Uniunea Europeană”, a spus Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, șeful Legislativului a mulțumit SUA pentru că au adoptat sancțiuni împotriva oligarhilor care au sărăcit și au încercat să destabilizeze situația internă din Moldova, măsura adoptată reprezentând un pas important în eforturile comune de a menține stabilitatea și ordinea publică în țară.

Agenda discuțiilor a inclus și subiectul despre cum Statele Unite pot să ajute țara noastră să facă mai ușor față provocărilor curente, președintele Parlamentului mulțumind pentru asistența pe care a primit-o Republica Moldova în cei peste 30 de ani de colaborare.

Foto: Parlament

img23005580

img23005580

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!